Only Human, Short Photo Story #1Only Human

De menselijke figuur is omnipresent in de fotografie, als een spiegel voor de kijker. De kijker zoekt herkenning of bevestiging. Die kan wel eindigen in verwerping.

Confronterende kijk op het leven: geboorte, schoonheid, liefde, moord en dood. Een chaotisch beeld in foto’s uit verschillende periodes en stijlen: portretten, naakten, documentaire foto’s.
Centraal in Short Photo Story #1: Only Human staat het werk van de Canadese fotografe Gabrielle de Montmollin. In korte series vertelt zij een verhaal dat zich afspeelt in een imaginaire wereld bevolkt door gemutileerde poppen die telkens een metafoor zijn voor de human condition.

Originele foto’s van onder andere Willy Kessels(B), Fernand Dumeunier (B), Gustave Marissiaux (B), Henri Martinie (Fr), Alexis Delcroix (B), Frantisek Drtikol (Cz), Gerhard Riebicke (De), Kurt Reichert (De) en anonieme fotografen.

Short Photo Stories

De fotoroman of photo novel is een boeiend narratief genre dat in onbruik is geraakt. Een flexibel medium dat ons inspireerde voor zeven kortlopende tentoonstellingen in 2013. Geen klassieke verhalen maar thematische tentoonstel-lingen waar wij de captions verzorgen en de kijker de tekstballonnen.
Elke Short Photo Story staat op zich en is geen vervolg op een andere tentoonstelling maar samen geven ze wel een zeer goed beeld van de visuele expressiekracht van de fotografie.

De Anamorfose Matinee is een maandelijkse ontmoeting rond fotografie, kunst en verzamelen.
Naar aanleiding van de tentoonstelling Short Photo Story #1: Only Human krijgen we Elviera Velghe, directeur Fotomuseum van de Provincie Antwerpen op bezoek voor een museumpresentatie.

We verwelkomen je graag op zondag 7 april om 11h. Daar de plaats beperkt is graag een bevestiging van jullie komst via mail (info@anamorfose.be) of telefonisch (0476 49 19 71)

© Xavier Debeerst, 2013

Copyright © 2024
The vintage photos featured on this website are single vintage photographs to be purchased as a collectors item.
No rights for reproduction or commercial use in any form whatsoever are given or implied.
If, when visiting this website, you should encounter photographs that you think you have copyrights or any other rights on, please contact us.
1997-2017 © Copyright AnamorFose, 2, La Bertonnerie, FR-86160 Sommières-Du-Clain, France, Tel.: +33 (0) 6 49 52 47 54 mail: xavier at anamorfose.be
Powered by Shop Of Shops Template By ZenCart-jQuery.